Thursday, November 1, 2007

Exploitable Weakness

Adica pe romana slabiciune expoatabila.

Motivat de ce se intampla in jurul meu afecatandu-ma implicit si pe mine m-am gandit sa scriu despre slabiciuni exploatabile. Toti oamenii au slabiciuni si/sau frustrari numai ca unii le exploateaza pe ale alorlalti incercand sa le ascunda pe ale lor iar altii sunt exploatati. Sa zicem ca sunt 2 tabere, exploatatorii de slabiciuni si exploatatii.

Exploatatorii sunt normal cei ce exploateaza adica cei ce fac misto de ailalti (exploatati de care voi vorbi mai tarziu). Eu m-am gandit, cand ma iau de cineva defapt de ce ma iau. Probabil asta e cazu meu sau mai probabil asa se intampla in cazul tuturor dar e clar ca lucrul acesta se face pentru un sentiment de putere. Sentimentu asta poate fi si adevarat si fals. Adica depinde cum esti receptionat si mai ales de cine esti receptionat. Unii probabil ca exploateaza din instinct fara sa faca asta premeditat. Altii fac misto doar pentru ca persoana de care se face misto este atat de proasta si probabil isi va da seama si va deveni din exploatat exploatator. Sau poate nu asta si doar faza cu atat de proasta. Un bun exploatator niciodata nu va fi exploatat si acesta este un lucru clar. Mai exista si exploatatori falsi care fac asta numai ca sa nu fie exploatati su cam atat.

Exploatatii sunt cei ce nu stiu nu pot sau nu vor sa isi ascunda slabiciunile, sau nu le considera slabiciuni. Deschid aici o paranteza mare
Poate ca slabiciunea lui nu e defapt slabiciune dar daca este receptata ca slabiciune cui dracu' ii mai pasa ca nu e defapt slabiciune. Daca intr-un oras metaforic cu 10 oameni 9 se dau cu capul de un stalp cel de-al 10-lea e cel anormal.
Inchid aici paranteza mare.
Probabil un exploatat nu va putea niciodata fi exploatator si daca va fi nu va fi chiar unul bun, decat daca exploatatul este unul chiar foarte prost. Probabil cu multa tarie intr-insul va scapa de slabiciune (multumita exploatatorilor desigur[prinzi o oarecare ironie]). Oricum odata prins de exploatatori de fiecare data cand va calca stramb. Deci nu e prea bine sa fii exploatat dar things can change.


Eu nu sunt nici nici(yeah right, tocmai combat ce am zis mai sus, defapt imi caut o circumstanta atenuanta). Adica nu ma consider exploatator decat cand exploatabilitatea slabiciunii celui de langa chiar ma doare. Si da sunt exploatat pentru ca deh se intampla sa mai si put, oricum de la an la an sunt din ce in ce mai putin, so gg for me.

Loc pentru LE, vor fi LE-uri cred

LE: exemplu

11 comments:

runner said...

Tu te referi doar la mijtourile josnice la care luam parte zi de zi. Eu iti zic ca doar in mica masura mijtourile astea sunt exploatari (exploatere e atunci cand un om care are suficient de multa stapanire de sine, se foloseste de ceilalti, iar niciunii din exploatatorii pe care ii regasesc la tine in post nu sunt suficient de motivati incat se demonstreze abilitatea de a se juca cu slabiciunile celor din jur!). Anyway...cei care se lasa exploatati o fac, intr-adevar si din prostie, dar altii, mai destepti intra intr-o stare de nepasare cum nu-ti poti imagina! Cazul tau e simplu, te crezi mai destept pe domeniile la care esti nub, iar la cele la care intr-adevar dai clasa, faci pe prostul.. (asta ar trebui sa-ti dea de gandit, priveste-o ca pe un sfat! ;) )

Mihai said...

Ba da se joaca cu cei care sunt prost. Cat despre cei nepasatori te rog da un exemplu si da-mi cu el peste bot

tami said...

ete nah!
nici nu ii consider exploatati pe aia , exploatatori pe ceilalti :)))))
pana mea, e ceva la ordinea zilea, toata lumea face misto de toata lumea :D din prietenie
iar cei "mamaligosi" care nu stiu sa raspunda, sau care se supara sunt mult mai des luati peste picior :)
in concluzie, atata timp cat stii ca faci si tu misto de altu, cu stil :> ;;), viata ta e frumoasa si amuzanta
the end.

&REY said...

exploatat,exploatatori,exploatanti,exploa....... daca nu m-ar fi dus n-as fi inteles nimc.Aici l-ai inclus fara sa vrei pe zorro(sau poate ai vrut).Mai e o chestie in colectivul nostru, daca nu esti exploatator esti dageaba si esti luat de prost asa ca vei deveni exploatat,aici e ca la faza cu stalpul....

Mihai said...

Zorro e doar un exemplu, totusi el e defapt de treaba, scuze lui ca a aparut in filmulet.

scotty said...

Medea.. ce exploratatori.. e un cuvant prea complex pentru ce fac cei din colectivul nostru..ei sunt doar niste copilasi frustrati, care vorbesc la nesfarsit de defectele altora, pentru ca le e frica [virgula] ca cineva ar putea 'frodata observa defectele lor [care sunt chiar foarte multe].. Unul dintre ele e prostia, care atinge uneori[de cele mai multe ori] cote maxime!
Luati separat, ar putea fi chiar de treaba, sau mai usor de manipulat .. dar daca sunt cu 'gasca'.. e alta mancare de peste..
Zorro nu e prost.. e doar naiv. Si e foarte de treaba.. pacat de anturaj.

scotty said...

sorry..exploatatori.. my bad:P.. ma gandeam la altceva:)

runner said...
This comment has been removed by the author.
Vlad Voicu said...

Stiu ca nu trebuie sa ma bag dar totusi o sa o fac pentru ca am o multitudine de nelamuriri...
1) Care e dierenta dintre mistoul josnic si cel nejosnic sau diferenta dintre cel scump si cel ieftin...eu le vad pe toate cam la fel.
2) Sa imi spuna si mie naiba cineva care e diferenta dintre naiv si prost?Pentur mine naiv e doar o diminutivare pentru "prost de pute si unde calca"..admit ca si eu mai zic ca am fost "naiv" atunci cand vreau sa zic ca am putit crunt...stiu ca nu pare dar si eu mai put..oricum ideea e ca e io cocolosire, cel putin in contextul asta.
3)Cei care propun protejarea exploatailor nu sunt oare pur si simplu frustrati ca ei nu pot domina nimic?
4) Unde naiba e mancarea aia ?Imi e foame de la atata scris..

Mihai said...

@diriga&runner,Personalitate multipla lol. Tot ce vroiam sa exprim inainte sa mi se zica asta este un singur lucru:

Ni se spune ca dam dovada de inteligenta daca facem ceva (cedam and shit) dar cui dracu-i pasa daca nu este receptata ca dovada de inteligenta in acel grup si este receptata ca dovada de slabiciune, vezi faza cu stalpul. (asta a fost parerea mea mereu, nu am prins faza cu personalitate multipla)

Anonymous said...

"Cei care propun protejarea exploatailor nu sunt oare pur si simplu frustrati ca ei nu pot domina nimic?"
nu intotdeauna.. au doar un simt matern supradezvoltat :D..