Thursday, June 7, 2007

Muzica si Muzicuta ep 2

Dupa cum am promis mai dedemult, revin cu un post despre muzica. Pentru ca deja m-am luat de manele acum ma voi lua de altceva. Acum ma iau de gangsta rap, de ce?? pentru ca pot.

Acum ca stiti si de ce scriu despre gangsta rap sa incerc sa-i fac o scurta prezentare: Gangsta rapul a inceput in america prin anii '80, luand amploare in anii '90. Ei zic ca se iau de nustiucechestii dar dupa mine aia din west coast ii fac madarfacari pe aia din east coast. Ei spun cat de importanta este strada pentru ei. Ca ei sunt N****r-ii cei mai tari. Dupa cum direct-traducea Cheloo in melodia sa "in zgomot de masele supte", in romana melodiile lor ar suna cam asa "conduc masinile mele si port hainele mele facute de mine" , "vrei sa fii rege da' asu' s-a intors sugi o bomboana", "sustineai ca esti jucator da i'am tras-o nevestetii". Dupa cum bine observati aceste versuri nu sunt pre diferite de manele alea in care bastanii aia se dau mari ca au detoate. Gangsta rapperii adesea raidaruiesc cu negrii lor in masinile lor pestuite afara (pimped out) facand manevre de condus-langa (drive-by). Stralucirea lor (bligu' blingu') aduce aminte de crucifixurile supradimensionate ale manelarilor.

Acest curent a ajuns si in hip-hopul romanesc. Este observabil ca si acestia au luat cuvinte din jargon, au adaugat cuvantul cartier "cartier", s-au amestecat si uite asa a iesit gangsta rapu romanesc. Ca sa citez alt membru al trupei "parazitii", ombladon :"injuraturi puse cap la cap nu'nseamna hip hop, nu stii sa citesti printre randuri nu poti sa asculti hip-hop". Asa ca Hip-hopu nu inseamna numai "fac iu madarfacar, iu bici, iu ashol, chip it real, niga".

In concluziile acestui post mentionez ca gangsta rap-u este un punct slab al culturii Hip-Hop. Oricine poate scrie versuri de gangsta rap iar dupE mine acestia nu au nimic de spus.

astept combateri ale parerii mele la sectiunea commenturi sau pe aidiu meu de mesinger

1 comment:

Mihai said...

ai wil chip raidin nigar, caz i dont chiv a fac abaut za anrial nigarz autder