Sunday, April 22, 2007

Muzica si Muzicuta ep1

Daca tot am inceput aceasta serie, ma voi lua inevitabil de manele, de ce?, de aia, ca ma enerveaza si ca m-am uitat pe la teveu si negasind ceva care sa-mi placa am dat pe Taraf TV; de ce?, aici chiar nu stiu, mai grav este ca am ramas. Dupa 10 minute de vizionat am ajuns la concluzia ca jumate sunt despre femei si jumate antidusmani. Acestea se pot numi cele doua teme principale ale manelelor.
1) Tema femeilor- Femeia trebuie sa fie buna, sa fie destula, sa fie multe. Femeia trebuie sa poata de sapte ori pe noapte pe la spate(scuzati exprimarea)
2)Tema dusmanului(dusmanilor)- Dusmanul este omniprezent, dusmanul trebuie sa fie ofticat de bunastarea mea, dusmanul trebuie sa fie foarte ofticat de bunastarea mea, dusmanul trebuie sa moara pentru ca eu am lei grei, parai si euroi. Dusmanul trebuie sa moara in general. Dusmanul nu are voie sa aiba femei pentru ca toate femeile sunt langa mine. Dusmanul trebuie sa stie ca eu am bani si am valoare si ca sunt cel mai mare afacerist.
Pentru a fi promovata maneaua are si videoclip.
Videoclipurile manelelor au buget redus, adeseori filmate in discoteci. Trebuie sa existe neaparat o masa la care sunt toti "bastanii" sau "jupanii", "barosanii", "regii", "imparatii", sau cum le-o mai fi placand sa fie numiti. Langa acesti "bastani", "regi" bla bla bla danseaza niste fete cu cat mai despuiate cu atat mai bine. Acestea vor da din tot ce au mai scump incantand "regii". In unele cazuri isi face aparitia cate un politist turmentat care mai apoi va fi mituit de aceiasi "bastani".
Acum sincer ce minte trebuie sa ai sa te uiti la asa ceva si sa ti se para chiar intelingent si sa vrei sa aculti in continuare asa ceva? Ce e asa interesant in acest gen de antimuzica? Cum pot niste oameni sa vada modele de viata in asa ceva?

1 comment:

Anonymous said...

in sfarsit cineva cu putina personalitate si gusturi muzicale cultivate.....keep it up.....