Friday, May 25, 2007

Povestea ciubotei

Incerc sa scriu si eu ceva de fictiune, ca dadu cu povestea lui contemporana.

A fost odata ca niciodata, intr-un sat de care nimeni nu mai auzise niciodata, peste 16 mari si vreo 13,5 tari un batran pantofar. Toata ziua el facea si repara bocanci, pantofi, opinci. El nu avea nici copii nici nevasta nici frati nici prieteni. Tot timpul si-l dedica incaltarilor. Desi facea si repara zilnic zeci de incaltari felurite avea doar o pereche de bocanci vechi de zeci de ani. Intr-o zi batranul nostru isi zice:
-Mi-ar trebui si mie niste incaltari, dar nu orice fel de incaltari, o sa-mi fac incaltari cu suflet!, zise mosneagul nostru luand o dusca de lapte pe care il avea totdeauna langa el.
Zis si facut, A luat piele tabacita de zmeu, a cusut-o cu sfoara de canepa vrajita. Dupa acesti pasi esentiali a luat praf de pudra de tarana aurie de pe Muntele de aur si a presarat cu grija, meticulos, peste incaltari. Au iesit doua ciubote de ti-era mai mare dragul de ele! Nimeni din tara nu mai vazuse astfel de ciubote. Erau verzi si aveau cusaturi galbene, talpa era galbena. Erau minunate! Acum mosneagul nostru nu mai era singur, avea ciubote fermecate, toata ziua vorbea cu ele; barfeau clientii, spuneau glume, erau prietenele perfecte, doua ciubotici vesele si frumoase. Chiar daca acum mosneagul nostru avea companie, mosneagului nostru ii lipsea ceva, avea nevoie de o nevasta, dar nu orice nevasta... tin sa va spun ca mosul nostru era foarte pretentios la femei (probabil de aceea nu si-a gasit nevasta pana acum). Hotarat sa isi gaseasca nevasta isi ia ciubotele in picioare, isi ia sculele de pantofar placa in cautarea alesei inimii sale.
Merse el ce merse pana intalni un sat. Acel sat nu era orice fel de sat, in acel sat toti barbatii stateau pe spate si femeile munceau si trageau din greu.
-O astfel de femeie imi trebuie si mie, gandi mosneagul. Una sa stea sa munceasca pentru mine si eu sa staaau toata ziua si sa nu fac nimic. Isi scoase mosul laptopul din traista, modemul lui zapp si downloada niste texte de agatat si se duse la cea mai frumoasa fata pe care o gasi.
-Hello gagica, zise mosneagul, ce faci te plimbi? Deci ce numar de telefon ai? merge de-o combinatie?
-Pleaca de aici mosneagule!, n-am chef de textele tale! zise fatuca fara sa se uite la mosneag. Dar vai ce ciubote frumoase ai!!!.. unde vrei, la mine sau la tine???
-La tine baby, stii ca te iubesc!, zise mosneagul adoptand un aer de Elvis care nu era nascut pe atunci.
Astfel cei doi s-au placut si au facut nunta mare. A durat 3 zile si 3 nopti, au avut invitati de marca. Le-a cantat trubadurul guta acompaniat de cete de lautari veniti din indii. Nunta l-a costat pe mosneag jumate din averea sa, dar era sigur ca a meritat. Si uite asa cei doi au traiti fericiti pana la........

5 comments:

Mihai said...

Nici macar un comment:((, ma comentez singur: acesta este un basm neomodernist si o sa mai aiba episoade....

Anonymous said...

Pai no, asteptam continuarea, care nu mai apare. Sau asta o fost un fel de episod pilot si asteptai critici pozitive mai intai?

Anonymous said...

oh...ai inceput chiar nice, dar m-ai dezamagit cand ai scris ca "mosneagul avea nevoie de una care sa munceasca, iar el sa frece menta....:|" a sunat al naibii de misogin ;)

Anonymous said...

foooooooooooooaaarte tare dialogul dintre cei doi. mai vreau episoade... bineinteles, dupa vreun moment de imaginatie nebuna de-a voastra, ca altfel... ce rost ar mai avea ciubota, nu?

tami said...

=))
omg, chair eram curioasa ce e cu ciubota voastra :)))
a fost tare faza cu barbatii stateau si femeile munceau - pura fictiune de basm :))
si aia cu la mine sau la tine :)) saracu mos ... :)) sau nu :-"
bv mah, pa-pa.